Візит Предстоятеля до Черкас

Неділя, 31.01.2021 23:45

31 січня 2021 року, у Неділю 34-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Архангело-Михайлівському кафедральному соборі м.Черкаси. 

Перед Літургією священнослужителі звершили заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Черкаського і Канівського Софронія (Дмитрука, +22.06.2020).

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк, гості у священному сані, духовенство  собору та єпархії.

На малому вході Блаженніший владика нагородив правом носіння другого хреста з прикрасами благочинного Золотоніського благочиння Черкаської єпархії протоієрея Сергія Снопка, настоятельку Свято-Покровського Красногірського монастиря ігуменю Арсенію та настоятельку Преображенського жіночого монастиря у с.Стеблів ігуменю Манефу.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до вірян зі словом проповіді.

За Літургією піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Після відпусту з нагоди 10-річчя єпископської хіротонії архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія Блаженніший владика нагородив його орденом Української Православної Церкви «Різдво Христове». Архіпастир привітав паству з неділею та благословив вірян Черкащини.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *